07.12.2017  |  Blogi

Turvatekniikka kehittyy vauhdilla - pysy mukana kyydissä

AVARN_Security_turvatekniikka_messut_1200x630.jpg

Tukholmassa järjestettiin marraskuussa vain turvatekniikkaan keskittyvät SECTECH -messut. Vierailimme tekniikkatiimin kanssa messuilla ja teimme koosteen turvatekniikan uutuuksista.

Kulunvalvonta taipuu moneen käyttöön

Kulunvalvonta on integroituna jo pienimmissä rikosilmoitinjärjestelmissä ja sen käyttöä monipuolistetaan laajemmalle. Esimerkkinä kulunvalvonnalla voidaan hallinnoida kerrostaloasukkaiden pyykinpesukoneiden käyttöaikoja. Etälukutunnisteella saadaan pesukoneet päälle ja varataan keskuslaitteelta itselle oma pesuaika.

Järjestelmien integraatiot ja automaatio kehittyvät edelleen

Isommissa kulunvalvontajärjestelmissä on siirrytty kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuihin jo jonkin aikaa sitten. Kulunvalvonta, kameravalvonta ja rikosilmoitinlaitteisto voidaan yhdistää toimimaan yhdessä asiakkaan automaatiojärjestelmiin, kuten esimerkiksi talotekniikkaan. 

Valvontakameroiden toimintoja yhdistellään

Kameravalvonta kehittyy valtavalla nopeudella ja on haastavaa pysyä varsinkin kameroiden kehityksessä mukana. Kameramallit uusiutuvat ja kehittyvät monilla toimijoilla useasti vuodessa.

Nyt huomioimme messuilla, että kameravalmistajat ovat yhdistäneet lämpökamerat ja tavalliset kamerat samaan pakettiin. Lämpökameralla saadaan tunnistettua liike pitkänkin matkan päästä vaikka automaattisella analytiikalla ja tavallisella kameralla voidaan tunnistaa kuvattava kohde. Katso YouTube -videolta, miltä näyttää valvontakameran kuva, johon on yhdistetty lämpökameran ominaisuudet. Lämpökameraominaisuuksia voidaan näyttää eri tavoin, katso toinen asiaa havainnollistava video.

Kalansilmälinssit jolla saadaan leveä, mutta vääristynyt kuva yhdellä linssillä on vaihtumassa valmistajilla panoraamakameroihin, jossa useampi kamera kuvaa 180 asteisesti ja siitä luodaan laajakuva jota voidaan vielä samassa kamerassa olevalla liikuteltavalla kameralla tarkentaa ja seurata. Katso videoilta, miltä näyttää uudenlainen panoraamakameran kuva verrattuna kalansilmälinssiin.  

Hahmontunnistuksesta on siirrytty entistä vahvemmin kasvojentunnistukseen. Kun on valittu etsittävät kasvot, voi ohjata järjestelmän etsimään samanlaisia kasvoja sisältäviä tallenteita ja analysoimaan livekuvaa.

Hätäkutsupainikkeet entistä monipuolisempia

Moni valmistaja on tuonut paikannuksen hätäkutsupainikkeisiin myös sisätiloihin. Sisätilapaikannus tehdään huoneisiin asennettavilla majakoilla. Majakat paikantavat painikkeen signaalinvoimakkuuden perusteella ja voivat toimia myös matkapuhelinverkon reitittiminä. Tätä asiakkaamme ovatkin jo kyselleet säännöllisesti, onneksi voimme vastata näihinkin tarpeisiin.

Hälytyslaitteiden tiedonsiirto kehittyy

Tiedonsiirtolaitteiden ylläpito tulee muuttumaan entistä enemmän pilvipohjaiseksi tai keskitetyksi hallinnaksi. Tämä tuo lisää joustavuutta asiakashallintaan turvapalveluyhtiölle ja näin saamme varmasti tulevaisuudessa sujuvamman palveluratkaisumallin, jolla parannamme yhteistyötä kaikkien tahojen kanssa.

Haluatko tietää lisää turvatekniikasta? Ota meihin yhteyttä tai tutustu turvatekniikan palvelupaketteihimme.

Tutustu palvelupaketteihimme