29.12.2017

Viisi vinkkiä onnistuneeseen uudenvuoden juhlintaan

blogi-viisi-vinkkia-uudenvuoden-juhlintaan
Uuttavuotta juhlitaan yleensä iloisissa merkeissä ja riehakkaasti. Ilotulitteet ja sääolosuhteet tuovat kuitenkin omat haasteensa juhlintaan. Näillä vinkeillä varmistat, että uusi vuosi alkaa hyvillä mielin.

1. Pidä huolta itsestäsi ja kavereista

Muista pukeutua riittävän lämpimästi ja pidä huolta tavaroistasi. Varmista, että sinulla on valmiiksi mietittynä kyyti kotiin. Älä jätä kaveria pulaan.

2. Pyydä apua tarvittaessa

Pyydä ongelmatilanteessa apua poliisilta tai järjestyksenvalvojilta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

3. Käytä ilotulitteita turvallisesti

Jos paukuttelet ilotulitteita, muista tehdä se riittävän etäällä muista ihmisistä tai rakennuksista. Noudata ilotulitusohjeita ja pakkauksessa annettuja käyttöohjeita. Muista käyttää suojalaseja! Huomioi myös kunta- ja kaupunkikohtaiset ohjeet ja rajoitteet ilotulitteiden käytölle.

4. Huomioi muut juhlijat

Liikkeellä on paljon ihmisiä, joten varaudu tungokseen ja jonottamiseen. Ota rennosti, unohda kiire ja jätä kiukku kotiin.

5. Pysy rauhallisena

Jos jotakin odottamatonta tapahtuu, älä mene paniikkiin. Arvioi tilanne rauhallisesti ja noudata viranomaisten ohjeita. Muista, että julkisilla paikoilla järjestyksenvalvojat tai viranomaiset ovat paikalla auttamassa ja varmistamassa, että juhlinta sujuu turvallisesti. Heillä on myös hyvät ensiaputaidot sekä vastaus moneen kiperään kysymykseen.

Turvallista uuttavuotta!