06.4.2018

Työnä turvallisuus: Logomon turvallisuus on rautaisen rauhallisissa käsissä

Jussi Pulkkinen toimii Turussa Logomon turvallisuuspäällikkönä. Logomossa on 9 000 neliön toimitilat ja siellä järjestetään yli 1 200 erilaista tapahtumaa vuodessa. Vuonna 2017 tapahtumissa oli kävijöitä yli 346 000. AVARN Security turvaa tapahtumat.

Pulkkinen on toiminut turvallisuusalalla jo vuodesta 1996. AVARN Securityllä 5 vuotta. Alalle hän ajautui klassisesti, Jussi työskenteli opiskelujen välissä vartijana ja sillä tiellä on edelleen.

- Opintoina alalta minulla on vartijan ammattitutkinto ja turvallisuusvalvojan erityisammattitutkinto. Tällä hetkellä opiskelen Laurean ammattikorkeakoulussa turvallisuusalan tradenomiksi. Siinä olen opinnäytetyötä ja yhtä tenttiä vaille valmis. Olen myös saanut AVARN Securityn kautta työtehtäviin kuuluvia kertauskoulutuksia sekä työhön ohjaavia koulutuksia, Jussi kertoo.

Monipuolinen työ ja hyvä porukka ovat työn suola

Logomon turvallisuusjohtaminen on Pulkkisen työtä. Päivittäisiin tehtäviin kuuluu myös tapahtumaturvallisuuden puolella tapahtumien ja työn johtamista sekä työvuorosuunnittelua. Näiden lisäksi Jussi toimii voimankäytön- ja ampuma-asekouluttajana sekä vetää palo-, pelastus, ja uhkatilannekoulutuksia yrityksille. Lisäksi Jussi konsultoi yrityksiä kertoen, millä tapaa heidän päivittäistä toimintaansa saadaan turvallisemmaksi.  

- Hyvät fiilikset tulee jo pelkästään meidän työporukasta, täällä on erittäin ammattitaitoinen väki. Meillä on ihan laidasta laitaan nuoresta melkein papparaiseen ja siltä väliltä ja heidän kanssaan työskentely on erittäin kivaa. Tietenkin uuden kehittäminen, että saa jättää oman jälkensä johonkin asiaan, on erittäin kiva asia.

Järjestyksenvalvojan täytyy pitää ihmisistä

Logomossa työskentelee monta järjestyksenvalvojaa. Jussin mukaan järjestyksenvalvojana pärjää monipuolinen ihminen.

- Ihmisten kanssa täytyy osata tulla toimeen. Varsinkin asiakastilanteissa opastus ja ohjaus ovat tärkeässä osassa. Ammattitaidollamme annamme esimerkiksi keikkayleisölle hyvän kokemuksen siitä, että oli kiva käydä konsertissa, kun se järkkärikin osasi neuvoa tarpeen tullen.  

Jussin työuralta löytyy kyllä monta erinäköistä asiakaskohtaamista ja paljon mieleenpainuvia tapahtumia.

- Täällä Logomossa on jäänyt mieleen isot tapahtumat, missä meillä on lähemmäs 4 000 ihmistä talossa sisällä. Kaikki näyttää suurelta kaaokselta ja kuitenkin illan päätteeksi huomataan, että kaikki meni ihan just niin kuin pitikin. Ei välttämättä suunnitelman mukaan mutta kuitenkin niin, että ollaan saatu yleisö turvallisesti sisään ja yleisö turvallisesti ulos.

Jussi kertoo viihtyvänsä työssään AVARN Securityllä.

- Uusia innovaatioita ja palveluita on tulossa, ja niitä odotellaan innolla. Töissä on hyvä henki tällä hetkellä.

Kiinnostaako sinua työ turvallisuusalalla? Haluatko liittyä joukkoon? Lue lisää AVARN Securitystä työnantajana.

MEILLE TÖIHIN