18.10.2016  |  Työnä turvallisuus  |  Blogi

Rahankäsittely muuttuu, muutu sinäkin

AVARN_Security_rahankuljetus_rahankasittely.jpg

Kello lyö iltakahdeksan, viimeinen asiakas poistuu myymälästä. Yrittäjä vetää kalterit oven eteen ja napsauttaa kassan auki. Päiväkassan laskeminen, valojen sammuttaminen ja kurkistus takahuoneeseen, ettei kahvinkeitin ole jäänyt päälle. Päiväkassan käteiset pussiin, pussi käsilaukkuun. Matka kohti pankin yösäilöä.

Vuonna 2016, jolloin sanaa digitalisaatio on toistettu enemmän kuin kaikkina sitä edeltävinä vuosina yhteensä, päiväkassan laskeminen ja vieminen yösäilöön on edelleen arkipäivää monelle pienyrittäjälle.

Vaikka käteisen käyttö on vähentynyt kortti-, lähi- ja mobiilimaksamisen myötä, on käteinen edelleen ja tulee vielä monta vuotta olemaan tärkeä maksuväline. Jopa neljännes AVARN Securityn liiketoiminnasta koostuu arvokuljetuksista ja rahankäsittelystä.

Maailma on kuitenkin muuttunut merkittävästi myös käteisen rahan käsittelyn suhteen, ja niin kannattaa kaupan alan toimijoidenkin. Tehostamisen varaa löytyy paljon.

Tänäänkin monen kaupan työntekijä aloittaa ja lopettaa työvuoronsa laskemalla käteistä rahaa. Sen voisi tehdä hyvin rahankäsittelyn ammattilainen, kuten myös valmiin vaihtorahapohjan tuomisen myymälään sekä päiväkassan turvallisen kuljettamisen suoraan pankkiin.

Työtunteja ja käsipareja vapautuu muuhun työntekoon, kun käteisen rahan käsittely modernisoidaan. Turvallisuus lisääntyy, kun laskentatyö ja rahankuljetus hoidetaan ammattilaisten käsissä ja korkean turvallisuustason välineillä. Kun henkilökunnan turvallisuuden tunne kasvaa, näkyvät vaikutukset todennäköisesti myös työtyytyväisyydessä ja -hyvinvoinnissa.

Tekninen kehitys on muuttanut pankkien palvelutarjontaa erityisesti käteispalveluiden osalta: fyysisiä palveluita on yhä vähemmän. Tämä ajaa kaupan alan arvioimaan uudelleen, mikä osa rahankäsittelystä kannattaa hoitaa itse ja mikä ulkoistaa turvallisuusalan ammattilaisille. Rahankäsittelyssä, jos jossain, ei turvallisuuden merkitystä kannata aliarvioida.

Turvallisuuspalvelujen avulla voit luoda asiakkaillesi entistä turvallisemman ja miellyttävämmän asiointikokemuksen.

 

Lataa opas: Lisää tuottoa turvallisuudesta