01.3.2018  |  Uutiset ja tiedotteet

KKV ottaa AVARN Securityn ja Prevent 360:n yrityskaupan jatkokäsittelyyn

AVARN_Security_Prevent_360_turvallisuuspalvelut.jpgKilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää tarkemmin AVARN Securityn ja Prevent 360:n välisen yrityskaupan kilpailuvaikutuksia.

KKV kertoo tiedotteessaan, että alustavan tarkastelun perusteella yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia erityisesti vartiointi- ja turvallisuuspalvelujen markkinoilla. Virasto katsoo, että yrityskaupan kilpailuvaikutusten arvioimiseksi on jatkoselvityksessä tutkittava yksityiskohtaisesti muun muassa markkinoiden mahdollista alueellista ja valtakunnallista ulottuvuutta sekä sitä, missä määrin pienemmät kilpailijat pystyvät luomaan kilpailupainetta yrityskaupan osapuolille.

Jatkokäsittelyssä tutkitaan, estääkö yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla. KKV voi jatkokäsittelyssä hyväksyä yrityskaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan. Jatkokäsittely voi kilpailulain mukaan kestää enintään kolme kuukautta.

AVARN Securityn toimitusjohtaja Juha Murtopuro kertoo yhtiön keskittyvän normaaliin liiketoimintaan.

– Kuten tähänkin saakka, keskitymme pitämään huolta omasta henkilöstöstämme, jotta asiakkaamme saavat sopimusten mukaista laadukasta turvallisuuspalvelua. Järjestelyyn liittyvä suunnittelu ja toimenpiteet aloitetaan vasta KKV:n käsittelyn jälkeen.